Ponad 4,7 miliona klientów z całego świata ⭐⭐⭐⭐⭐

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Zalety spożywania masła orzechowego


Masło orzechowe

to nie tylko niezdrowa amerykańska przekąska szkolna! Słynna pasta ma zaskakująco korzystne działanie zdrowotne. Przedstawiamy 8 korzyści płynących z jedzenia

masła orzechowego

.


Zmniejsza uczucie głodu, a tym samym wspomaga odchudzanie.

Orzeszki ziemne są bardzo bogate w kalorie, dzięki czemu dają nam uczucie sytości, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu i jemy mniej.


Twoje serce będzie Ci wdzięczne.

Udowodniono naukowo, że spożycie

masła orzechowego

zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia chorób układu krążenia i choroby wieńcowej.


Zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego.

Uważa się, że spożycie orzeszków ziemnych lub

masła orzechowego

zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego u kobiet.


Jest bogate w niacynę.

Niacyna jest witaminą z grupy B i jest ważnym elementem w walce z chorobą Alzheimera.


Zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych.

Niedawne badanie wykazało, że pięć lub więcej porcji orzechów tygodniowo pomaga zapobiegać kamieniom żółciowym o 25% do 30%.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/)


Jest bogate w zdrowe tłuszcze.

W

maśle z orzeszków ziemnych

w przeważającej mierze znajdują się jednonienasycone kwasy tłuszczowe, korzystne dla serca i naczyń krwionośnych oraz w przebiegu cukrzycy.


Zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.

Badanie wykazało, że spożywanie jednej łyżki stołowej

masła orzechowego

dziennie pomaga zapobiegać wystąpieniu cukrzycy typu 2 u kobiet.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696988/)


Jest bogate w składniki odżywcze.

Oprócz zdrowych tłuszczów

masło orzechowe

jest bogate w białko i potas, które pomagają obniżyć wysokie ciśnienie krwi, ryzyko udaru i chorób układu krążenia. Zawiera również dużo błonnika, który pomaga regulować trawienie, a tym samym utrzymuje zdrowe jelita, magnez dla zdrowych kości i witaminę E, która jest silnym przeciwutleniaczem.

Jednak przy wyborze

masła orzechowego

musimy być bardzo ostrożni. 100%

masło orzechowe

bez dodatków korzystnie wpływa na zdrowie. Na rynku jest duży wybór masła orzechowego, ale te z dodatkiem tłuszczu palmowego i dużej ilości cukru lub soli nie są dobre dla zdrowia i mogą mieć odwrotne skutki.