Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

Zalety spożywania masła orzechowego

Masło orzechowe to nie tylko niezdrowa amerykańska przekąska szkolna! Słynna pasta ma zaskakująco korzystne działanie zdrowotne. Przedstawiamy 8 korzyści płynących z jedzenia masła orzechowego.

Zmniejsza uczucie głodu, a tym samym wspomaga odchudzanie.

Orzeszki ziemne są bardzo bogate w kalorie, dzięki czemu dają nam uczucie sytości, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu i jemy mniej.

Twoje serce będzie Ci wdzięczne.

Udowodniono naukowo, że spożycie masła orzechowego zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia chorób układu krążenia i choroby wieńcowej.

Zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego.

Uważa się, że spożycie orzeszków ziemnych lub masła orzechowego zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego u kobiet.

Jest bogate w niacynę.

Niacyna jest witaminą z grupy B i jest ważnym elementem w walce z chorobą Alzheimera.

Zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych.

Niedawne badanie wykazało, że pięć lub więcej porcji orzechów tygodniowo pomaga zapobiegać kamieniom żółciowym o 25% do 30%.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/)

Jest bogate w zdrowe tłuszcze.

W maśle z orzeszków ziemnych w przeważającej mierze znajdują się jednonienasycone kwasy tłuszczowe, korzystne dla serca i naczyń krwionośnych oraz w przebiegu cukrzycy.

Zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.

Badanie wykazało, że spożywanie jednej łyżki stołowej masła orzechowego dziennie pomaga zapobiegać wystąpieniu cukrzycy typu 2 u kobiet.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696988/)

Jest bogate w składniki odżywcze.

Oprócz zdrowych tłuszczów masło orzechowe jest bogate w białko i potas, które pomagają obniżyć wysokie ciśnienie krwi, ryzyko udaru i chorób układu krążenia. Zawiera również dużo błonnika, który pomaga regulować trawienie, a tym samym utrzymuje zdrowe jelita, magnez dla zdrowych kości i witaminę E, która jest silnym przeciwutleniaczem.

Jednak przy wyborze masła orzechowego musimy być bardzo ostrożni. 100% masło orzechowe bez dodatków korzystnie wpływa na zdrowie. Na rynku jest duży wybór masła orzechowego, ale te z dodatkiem tłuszczu palmowego i dużej ilości cukru lub soli nie są dobre dla zdrowia i mogą mieć odwrotne skutki.

Bio Masło Orzechowe

100% NATURALNE MASŁO ORZECHOWE BEZ DODATKÓW
  • Bez dodatku soli, cukru, oleju palmowego i konserwantów
  • Bogate źródło białka – 25,8 g na 100 g
  • Źródło zdrowych tłuszczów i błonnika pokarmowego
250g | na 30 dni
29,39 
Produkt niedostępny
Delivery
Tylko 200zł do DARMOWEJ DOSTAWY
Produkty w koszyku

Brak produktów w koszyku.

Oferta specjalna tylko tutaj!

Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!

-72%
FatBurn Tea*

Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu

129,00  36,12 
-40%
IMUNUP*

Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego

79,80  47,88 
-40%
Witamina D3 w proszku*

Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku

38,90  23,34