Wegańskie pulpety owsiane z cukinią
Te lekko słodkie, wegańskie pulpety owsiane z cukinią to idealna popołudniowa przekąska lub śniadanie w podróży.
Wegańskie i bezglutenowe!
Mokre składniki
(pulpety owsiane z cukinią)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody
- 1 łyżka napoju ryżowego w proszku o smaku migdałowym + 1/2 (175 ml) szklanki wody
- 2 małe cukinie (starte, nie wyciskaj wody)
- 1/3 (80 ml) filiżanki ulubionego masła orzechowego
- 1/4 (60 ml) szklanki syropu z agawy
- 3 małe dojrzałe banany (około 1 szklanki rozgniecionych bananów)
Suche składniki
(pulpety owsiane z cukinią)
- 3 szklanki płatków owsianych (1 szklanka mielonych + 2 szklanki całych)
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczki różowej soli himalajskiej