Surowe jajka czekoladowe
W tym roku zamiast czekoladowych jajek pełnych rafinowanych cukrów i tłuszczu palmowego robimy zdrowszą wersję – surowe jajka czekoladowe. Przygotowaliśmy bardzo prosty przepis na zdrowe słodycze na Święta Wielkanocne.
Składniki:
- 50 g kakao w proszku
- 100 g zmielonych orzechów
- 100 g zmielonych płatków owsianych
- 50 g zmielonych migdałów
- 2 łyżki oleju kokosowego
- syrop z agawy do smaku
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze. Posmakuj masę i dodaj do smaku syrop z agawy lub inny słodzik.
Uformuj jajka i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby jajka stwardniały. Jeśli masa jest zbyt miękka, aby uformować jajka, wstaw ją do lodówki na 10 minut, a następnie uformuj jajka.
Produkty w koszyku
Oferta specjalna tylko tutaj!
Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!
FatBurn Tea*
Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu
IMUNUP*
Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego
Witamina D3 w proszku*
Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku