🐣 15% zniżki na wszystko – kod EASTER15

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Spalaj tłuszcz dzięki superfood

Sezon letni już się rozpoczął i na pewno chcesz wyglądać jak najlepiej w swoim nowym kostiumie kąpielowym. Masz problem, żeby wcisnąć się w swój ulubiony strój lub szorty? Zanim ulegniesz pokusom lata, musisz nauczyć się szybko spalać tłuszcz!

Choć większość z nas przyznaje, że jedyną sprawdzoną drogą do trwałej utraty wagi jest zdrowe podejście do jedzenia i wystarczająca ilość regularnych ćwiczeń, wielu z nas całkowicie zapomina o sile superfood i ich niesamowitej zdolności spalania tłuszczu. Jeśli superfood jest zawarte w zbilansowanej diecie, mogą pomóc usunąć niechciane, dodatkowe kilogramy i przygotować nas na letnie dni i odsłanianie ciała.

Oczywiście utrata wagi nie powinna wyglądać jak szybka coroczna naprawa ciała, która pozwala nam po prostu dobrze wyglądać na plaży. To powinno być jednym z wielu kroków na drodze do zdrowszego stylu życia. Poniżej wymieniamy choroby spowodowane otyłością i niezdrowym stylem życia:

  • cukrzyca
  • wysokie ciśnienie krwi
  • choroby układu krążenia
  • rak
  • przedwczesne starzenie się i śmierć

Poniżej przedstawiamy trzy rozpuszczalne w tłuszczach superfood, które pomogą Ci szybciej spalić nagromadzony tłuszcz nie tylko na letnie dni, ale na całe życie!



Jagody acai


Jagody acai

to małe czerwone jagody rosnące na drzewie acai w Ameryce Środkowej i Południowej, będące częścią tradycyjnej diety amazońskiej. Ze względu na to, że

jagody acai

naturalnie szybko się psują, zwykle spotykamy je w formie suszonych owoców (w celu zachowania jak największej wartości odżywczej) i są najczęściej dostępne w postaci proszku.


Jagody acai

są pełne niezbędnych składników odżywczych, w tym przeciwutleniaczy (jagody acai mają faktycznie wyższą wartość ORAC niż borówki i granaty), witaminę A, błonnik, wapń, nienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza kwasy tłuszczowe omega 6 i omega 9) oraz aminokwasy. Bogata wartość odżywcza jagód acai pozwala nam mieć energię, odtruwa organizm, wzmacnia nasz układ odpornościowy, obniża poziom cholesterolu i zmniejsza ryzyko zachorowania na raka. Ponadto spożywanie

jagód acai

zapewnia promienną i młodzieńczą skórę.

Dzięki niezwykle bogatej zawartości błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych jagody acai pozwalają nam szybciej spalać tłuszcz i aktywnie przyczyniają się do szybszego metabolizmu. Dodanie acai do codziennej diety znacznie ogranicza apetyt, a w konsekwencji prowadzi do utraty zbędnych kilogramów.


Acai w proszku

można łatwo włączyć do codziennej diety, wystarczy wymieszać łyżkę tego superfood z ulubionym koktajlem.



Surowe kakao

W przeciwieństwie do standardowej czekolady, surowe kakao nie zawiera białego cukru i mleka – składniki czekolady najczęściej powiązujemy z przyrostem masy ciała i otyłością. Natomiast

surowe kakao

jest pełne składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały, błonnik, przeciwutleniacze i niezbędne kwasy tłuszczowe, które dają nam uczucie sytości na dłużej. Zamiast tego

surowe kakao

jest pełne dobroczynnych witamin, minerałów, błonnika, przeciwutleniaczy i niezbędnych kwasów tłuszczowych, które sprzyjają utracie wagi i przedłużają uczucie sytości. Zwiększa również nasz poziom energii i libido, poprawia nastrój i koncentrację, a naukowo udowodniono, że zmniejsza miażdżycę, ryzyko nawrotu chorób serca i obniża ciśnienie krwi.


Surowe kakao w proszku

to smaczny i niezwykle pożywny dodatek do koktajli, napojów i soków, które można wykorzystać do wyrobu bogatych czekoladowych wyrobów cukierniczych lub domowej czekolady. Spożywaj kakao w ramach zdrowej, zbilansowanej diety i popraw swoje zdrowie, a tym samym zapewnij sobie doskonałe samopoczucie.



Olej kokosowy


Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia

jest bogaty w błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe omega 6 i białko. Oprócz nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych głównym składnikiem

oleju kokosowego

jest kwas laurynowy. Główną właściwością kwasu laurynowego jest działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Dodatkowo olej kokosowy zawiera ważne witaminy i minerały, takie jak witamina B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk.

To superfood może być stosowane do użytku zewnętrznego i wewnętrznego.

Olej kokosowy

jest bogaty w witaminy A i C, wapń i żelazo. Jest tradycyjnie stosowany w leczeniu wielu chorób skóry, ponieważ zawiera zdrowe tłuszcze i kwas laurynowy, który ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Doskonały dla skóry skłonnej do trądziku.