NALEŚNIKI MIGDAŁOWE Z MIESZANKĄ ORZECHOWĄ
Składniki:
Sposób przygotowania:
Umieść masło kakaowe w małej misce i rozpuść je nad rondlem z gorącą wodą.
W małej misce wymieszaj mąkę migdałową, napój ryżowy z migdałami, proszkiem do pieczenia i solą. W ten sam sposób wymieszaj mokre składniki: wodę lub mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, miód i masło kakaowe.
Dodaj suche składniki do mokrych, wszystko razem wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Umieść masło kakaowe na patelni i poczekaj, aż się rozpuści. Nabierz masę na chochlę i rozprowadź ją w kształcie koła, ponieważ jest dość gęsta. Odczekaj około 2-3 minuty, a następnie ostrożnie odwróć naleśnik na drugą stronę na kolejne 2-3 minuty.
Powtarzaj proces, aż wykorzystasz całą masę. Naleśniki podawaj z miodem i mieszanką orzechów.