🐣 15% zniżki na wszystko – kod EASTER15

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Nie zawsze musisz sobie odmawiać kawałka czekolady!



Właściwym rozwiązaniem, aby obniżyć ciśnienie krwi lub poprawić nastrój może być kawałek gorzkiej czekolady lub łyk niesłodzonego, gorącego kakao.

Stosowanie

kakao w proszku

w potrawach ma wiele pozytywnych skutków na organizm, zarówno wewnątrz niego, jak i zewnątrz. I dlaczego właściwie warto dodawać

kakao

do potraw?


Kakao zawiera flawonoidy i obniża ciśnienie krwi


Kakao

zawiera flawonoidy, rodzaj substancji chemicznej naturalnie występującej w roślinach. Wiadomo, że te fitochemikalia w naturalny sposób zwiększają metabolizm i pomagają zwalczać wiele chorób, w tym choroby serca i cukrzycę. Jednak czekolada mleczna nie oferuje nam wszystkich zalet flawonoidów, dlatego zaleca się stosowanie gorzkiej czekolady z co najmniej 70%

kakao.

Codzienna dawka

kakao

może również obniżyć wysokie ciśnienie krwi.