Nie zawsze musisz sobie odmawiać kawałka czekolady!
Właściwym rozwiązaniem, aby obniżyć ciśnienie krwi lub poprawić nastrój może być kawałek gorzkiej czekolady lub łyk niesłodzonego, gorącego kakao.
Stosowanie kakao w proszku w potrawach ma wiele pozytywnych skutków na organizm, zarówno wewnątrz niego, jak i zewnątrz. I dlaczego właściwie warto dodawać kakao do potraw?
Kakao zawiera flawonoidy i obniża ciśnienie krwi
Kakao zawiera flawonoidy, rodzaj substancji chemicznej naturalnie występującej w roślinach. Wiadomo, że te fitochemikalia w naturalny sposób zwiększają metabolizm i pomagają zwalczać wiele chorób, w tym choroby serca i cukrzycę. Jednak czekolada mleczna nie oferuje nam wszystkich zalet flawonoidów, dlatego zaleca się stosowanie gorzkiej czekolady z co najmniej 70% kakao. Codzienna dawka kakao może również obniżyć wysokie ciśnienie krwi.
Dla bardziej miękkiej skóry i lepszego samopoczucia
Kakao zawiera przeciwutleniacze, które pomagają pielęgnować zniszczoną skórę ze zmarszczkami oraz sprawiają, że jest ona bardziej miękka w dotyku. Jest to szczególnie zauważalne w połączeniu z innymi lekami homeopatycznymi (miód, jogurt…).
Kakao zawiera również aminokwas tryptofan, stymulujący produkcję serotoniny, dzięki której odczuwamy radość, a może pomóc także w zapobieganiu łagodnej depresji. Następnym razem, gdy będziesz potrzebować szybkiej zmiany nastroju, spróbuj prawdziwego kakao!
Produkty w koszyku
Oferta specjalna tylko tutaj!
Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!
FatBurn Tea*
Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu
IMUNUP*
Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego
Witamina D3 w proszku*
Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku