NAPOJE RYŻOWE – prawdziwy smak w zawsze świeżej formie
Szukasz zdrowej, wegańskiej i smacznej alternatywy dla mleka krowiego?
Wiele osób przestało używać mleka zwierzęcego z różnych powodów. Niektórzy nie mogą go pić z powodu alergii lub nietolerancji laktozy, inni przestrzegają diety wegańskiej i spożywanie produktów pochodzenia zwierzęcego stanowi dla nich problem natury etycznej. W rezultacie, obecnie dostępny jest szeroki wybór niestandardowych substytutów mleka. Każdy ma inny profil odżywczy, smak, kolor i konsystencję.
Napoje ryżowe pochodzą ze źródeł roślinnych, takich jak orzechy, ryż, nasiona i zboża. Poznajmy napój ryżowy w proszku, jego wiele prozdrowotnych właściwości i wartości odżywczych.
Napój roślinny z upraw ekologicznych jest znacznie zdrowszym i coraz popularniejszym substytutem mleka krowiego. Świetnie sprawdzi się u osób, które mają problemy z nietolerancją laktozy i różnymi alergiami.
Korzyści zdrowotne wynikające z picia napoju ryżowego
Dobry (zdrowy) dla serca
Nie zawiera cholesterolu, więc jest doskonałym zamiennikiem dla osób, które mają problem z wysokim cholesterolem. Podwyższony poziom cholesterolu zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca i udaru. Ważne jest, aby te osoby uwzględniły w swojej diecie żywność o niskiej zawartości cholesterolu. Z tego powodu napoje ryżowe mogą być przydatną opcją w przygotowaniu codziennego posiłku.
Dla wszystkich z nietolerancją laktozy
Laktoza to rodzaj cukru, który składa się z dwóch prostych rodzajów cukru, glukozy i galaktozy. Nietolerancja laktozy jest spowodowana brakiem laktazy w jelicie cienkim. Jest to enzym potrzebny do trawienia cukru mlecznego.
Napój ryżowy nie zawiera laktozy i dlatego w przeciwieństwie do mleka jest odpowiedni dla każdego, kto ma problemy z metabolizmem laktozy. Ułatwia również pracę układu pokarmowego i przyspiesza regenerację flory bakteryjnej w jelitach, zapobiegając zaburzeniom trawiennym i infekcjom.
Odpowiedni dla osób uczulonych na białko mleka
W przypadku alergii na mleko krowie układ odpornościowy przesadnie reaguje na zawarte w nim białka. Powoduje to objawy alergiczne, które mogą pojawić się natychmiast po spożyciu lub kontakcie z pokarmem lub dopiero po kilku godzinach. Osoby uczulone na białko mleka mogą doznać uszkodzenia komórek. Napój ryżowy jest doskonałym alternatywnym źródłem mleka, ponieważ nie zawiera białka mleka.
Dobre źródło witaminy B
Napój ryżowy jest dobrym źródłem witamin z grupy B, takich jak tiamina, niacyna, ryboflawina oraz witaminy D i wapnia. Witamina B chroni układ nerwowy, skórę i wzrok. Ma kluczowe znaczenie dla utrzymania dobrego metabolizmu, właściwej cyrkulacji płynów ustrojowych i zdrowego układu nerwowego, co pomaga w rezultacie zwalczać choroby, dlatego regularne spożywanie napoju ryżowego może również pomóc w ochronie i wzmocnieniu organizmu oraz całego układu odpornościowego.
Zawiera węglowodany, które dają nam energię
Napój ryżowy jest dobrym źródłem węglowodanów, ponieważ dostarcza energii i ma małą ilość tłuszczu. Węglowodany pomagają utrzymać sprawność i obniżają poziom cholesterolu. Napój ryżowy może zatem być jednym z lepszych napojów zwiększających energię, zwłaszcza jeśli uprawiamy sport; dobrze jest pić go rano.
Dla kogo jest przeznaczony?
Produkt ten polecamy każdemu, kto szuka roślinnej alternatywy dla mleka, osobom z nietolerancją laktozy, w tym alergikom, weganom i wegetarianom. Przeznaczony jest dla osób na różnych dietach oraz tych, które prowadzą zdrowy tryb życia.
Dlaczego napój ryżowy Nature’s Finest jest inny?
✔ Napój jest sproszkowany i dlatego zawsze jest świeżo przygotowany
Zapewne wszyscy zgadzamy się, że najlepszy posiłek to posiłek świeżo przygotowany. Kiedy mamy ochotę na mleko, po prostu mieszamy proszek w dowolnym napoju i danie jest gotowe do spożycia.
✔ Całkowicie bez dodatku cukru
Jednak wciąż odpowiedni dla łakomczuchów. Ma słodkawy i lekki smak, ale jest zdrowy i mało kaloryczny. Jeśli lubimy jakiś napój, zawsze dobrze jest wiedzieć, że nie zawiera on dodatku cukrów. Napoje ryżowe są ogólnie naturalnie słodsze niż inne substytuty mleka.
✔ W 100% pochodzenia naturalnego i ekologiczny z wszystkimi niezbędnymi certyfikatami
✔ Wyjątkowy smak
Mimo, że produkt nie zawiera dodatku cukru, smakuje wyjątkowo. Do wyboru jest 6 różnych smaków: zwykły Bio napój ryżowy, Bio napój ryżowy o smaku kokosowym, Bio napój ryżowy o smaku kakaowym, Bio napój ryżowy o smaku kakaowo-waniliowym, Bio napój ryżowy o smaku migdałowym oraz Bio napój ryżowy z wapniem.
✔ Doskonały w podróży
Napój ryżowy można zabrać ze sobą do pracy, na wycieczki lub w podróż. Przechowuj go w temperaturze pokojowej. Dodatkowo – nie zajmuje dużo miejsca.
✔ Można go mieszać z czymkolwiek
Produkt jest sproszkowany, dzięki czemu można go zmieszać z ulubionym napojem. Może być stosowany dla uzyskania bogatszego smaku lub jako całkowicie samodzielny posiłek.
✔ Odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych
Napój polecany jest zarówno dla osób starszych, jak i najmłodszych. W przypadku dzieci mieszamy go z wodą jako prosty posiłek lub dodajemy do mlecznego śniadania, tym samym wzbogacając jego smak.
✔ Wegański
Podobnie jak inne napoje zbożowe, zawiera bardzo mało tłuszczów nasyconych i nie zawiera laktozy, dzięki czemu jest odpowiedni dla wegan i osób nietolerujących laktozy.
✔ Wyprodukowany w UE
✔ Stosowanie napoju w codziennej diecie
Napój ryżowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu i przechowywaniu. Z 250g możemy przygotować nawet 2,5 litra napoju. Świetnie nadaje się do przygotowania porannych płatków śniadaniowych, zdrowych smoothie, deserów czy kawy.
Napój ryżowy może być stosowany jako główny składnik puddingu ryżowego, dodawany do lodów, kawy lub jako dodatek do wielu deserów i ogólnie do codziennych posiłków.
Produkty w koszyku
Oferta specjalna tylko tutaj!
Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!
FatBurn Tea*
Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu
IMUNUP*
Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego
Witamina D3 w proszku*
Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku