Dlaczego akurat ten przepis na muffinki bananowe szczególnie Cię zachwyci?
Muffinki są tak pyszne, że będziesz chciał je robić przez cały czas! Poniżej znajduje się kilka powodów, dla których zrobią na Tobie wrażenie:
- Babeczki są bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nawet najmłodsi mogą mogą je przyrządzić.
- Przepis nie zawiera skomplikowanych składników, a wszystko, czego potrzebujesz do zrobienia muffinek, prawdopodobnie jest już w Twojej kuchni.
- Na przygotowanie masy poświęcisz mniej niż 10 minut.
- Babeczki można przechowywać, zamrażać i delektować się nimi nawet kilka dni później.
- Są puszyste i soczyste, o słodkim bananowym smaku z dodatkiem kropelek czekoladowych.
Co zrobić, aby muffinki pozostałe soczyste?
Aby nasze babeczki po upieczeniu pozostały soczyste i świeże w smaku, musimy je całkowicie ostudzić na kratce. Należy je przechowywać w hermetycznym pojemniku wyłożonym papierowymi ręcznikami. Przed nałożeniem wieczka połóż na babeczkach kawałek ręcznika papierowego, aby wchłonął nadmiar wilgoci.