Jak przygotować matcha latte?
Jeśli właśnie pijesz gorzką i pozbawioną smaku herbatę matcha, to znaczy, że nie pijesz herbaty matcha dobrej jakości, albo osoba, która Ci ją podała nie umiała jej prawidłowo zaparzyć. Właściwe przygotowanie herbaty i jej jakość to klucz do tego, aby doświadczyć prawdziwego smaku matchy, która dzięki wysokiej zawartości chlorofilu i aminokwasów ma niezwykle wyjątkowy smak i jest bogata w składniki odżywcze, a w ustach pozostawia słodki posmak.
Do przygotowania matchy potrzebujemy bambusowej trzepaczki, ale możemy też użyć innych kuchennych przyborów do spieniania. Wsyp około 1 łyżeczki matchy do kubki i dodaj kilka kropli zimnej wody. Za pomocą bambusowej trzepaczki utwórz gęstą pastę, do której następnie dolewamy 100 ml gorącej wody. Woda musi koniecznie mieć temperaturę między 60 – 70°C, w przeciwnym razie herbata będzie gorzka i zniszczymy składniki aktywne w herbacie. Matchę zaczynamy spieniać trzepaczką, wykonując szybkie i proste ruchy w kształcie litery W. Jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione mleko (możesz też dodać dowolne mleko roślinne: ryżowe, sojowe, migdałowe, kokosowe lub owsiane) i łyżeczkę syropu z agawy lub miodu.
Zafunduj sobie w domu zieloną bombę pełną zdrowia i zadbaj o swoje ciało każdego dnia.
Produkty w koszyku
Oferta specjalna tylko tutaj!
Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!
FatBurn Tea*
Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu
IMUNUP*
Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego
Witamina D3 w proszku*
Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku