🎁 Prezent za zakupy powyżej 80 zł – kod BDAYGIFT-PL
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu

Halloweenowe amerykańskie pączki pieczone w piekarniku

Halloween już tuż, tuż! A jakie słodkości przygotujesz w tym roku, aby stworzyć prawdziwą Haloweenową atmosferę?

Wraz z Nature’s Finest i Evą Sušin przygotowaliśmy aż 4 wyjątkowe przepisy na Halloween, które każdy może przygotować w swoim domu i cieszyć się nimi bez wyrzutów sumienia.

Już pierwszy przepis Cię zachwyci! Halloweenowe amerykańskie pączki bezglutenowe z gorzką czekoladą i Halloweenową posypką.

SKŁADNIKI

  •  100 g mąki owsianej (mielone płatki owsiane)
  •  40 g mąki migdałowej
  •  25 g mąki z tapioki
  •  30 g kakao w proszku
  •  szczypta soli himalajskiej
  •  1 łyżeczka sody oczyszczonej
  •  120 ml syropu z agawy
  •  90 g przecieru owocowego
  •  80 ml wody
  •  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Do dekoracji:

  •  Gorzka czekolada
  •  Halloweenowa posypka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C i foremki na pączki posmaruj olejem kokosowym.
  2. W misce dobrze wymieszaj mąkę, kakao, sól i sodę.
  3. W osobnej misce wymieszaj syrop z agawy, przecier owocowy, wodę i ekstrakt waniliowy.
  4. Połącz mokre składniki z suchymi i wymieszaj je, aż składniki się połączą.
  5. Wypełnij foremki na pączki do 3/4 objętości. Masa wystarcza na około 6 pączków.
  6. Piecz je przez 15 minut (sprawdź wykałaczką, czy są upieczone).
  7. Wyjmij pączki z piekarnika i pozostaw je w foremkach na kolejne 15-20 minut, aby lekko ostygły. Następnie ostrożnie wyjmij je z foremek i poczekaj, aż całkowicie ostygną.
  8. Pączki polej roztopioną czekoladą i posyp posypką.

Porady:

  •  Pączki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.
  •  Możemy je również zamrażać i rozmrażać, kiedy ich potrzebujemy.
  •  Pączki też wspaniale smakują w wersji „Linzer Augen”. Jedną stronę ciastka posmaruj dżemem morelowym Nature’s
  •  Finest i przykryj je drugim ciastkiem.
  •  Olej kokosowy doda ciastkom połysku, ale można go też całkowicie pominąć.
  •  W wersji wegańskiej użyj wegańskiego masła.
  • Możesz również częściowo lub całkowicie zastąpić zwykłą mąkę mąką z tapioki, mąką typu konjak lub skrobią jadalną.