Tradycyjny chleb od zawsze zawierał tylko najprostsze składniki: mąkę, wodę, sól i drożdże, a dopiero później pojawiło się wiele innych wersji o wzbogaconym składzie. Nasza wersja zdrowego domowego chleba zamiast zwykłej mąki zawiera mąkę jaglaną, mielone płatki owsiane i mielone siemię lniane, zamiast zwykłej soli dodaliśmy sól himalajską, cukier zastąpił syrop z agawy, a do wody dodaliśmy napój ryżowy w proszku.
W przepisie są tylko najlepsze składniki, wprost idealne do zdrowej wersji domowego chleba. Oprócz prostych składników, przepis zawiera także nieskomplikowany i szczegółowy opis przygotowania, dzięki któremu bez problemu upieczesz przepyszny wegański chleb! Chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, a jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Jest zdrowy i pożywny, dlatego można go jeść bez żadnych wyrzutów sumienia.
Nie ma nic lepszego niż ciepła kromka świeżego chleba podana z masłem orzechowym i świeżymi owocami. Mmmmm…