Babeczki z Matchą
Pyszne połączenie matchy, malin i migdałów… łatwy i bardzo smaczny przepis. Dla wszystkich miłośników zielonej herbaty Matcha!
Przepis na 10 babeczek
Składniki:
-
100 g bio
oleju kokosowego
- 150 g białek jaj (około 4 jajka)
-
100 g
erytrytolu
- 50 g mąki razowej
- 80 g mąki migdałowej
-
5 g
herbaty matcha
- kilka malin
-
sól himalajska
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść masło na małym ogniu. W misce wymieszaj białka jaj, erytrytol, mąkę (razową i migdałową) i herbatę matcha. Stopniowo dodawaj do miski roztopione masło. Dodaj szczyptę soli. Wlej ciasto do foremek na muffinki. Na wierzch każdej babeczki dodaj maliny. Piecz babeczki przez 20-25 minut.