🐣 15% zniżki na wszystko – kod EASTER15

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


4 przepisy na pyszne desery fit


Jeśli wyeliminowałaś z menu desery, ale nadal nie możesz przestać o nich myśleć, przygotowaliśmy kilka propozycji, które nie wpłyną na wzrost tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha.

„Mrożone” batony jogurtowe


Składniki:


Sposób przygotowania:

Do jogurtu greckiego dodaj erytrytol i suszoną żurawinę. Masę ułóż na blasze do pieczenia tak, aby uzyskać warstwę o grubości około pół cala. Z wierzchu posyp czekoladą i owocami i zamroź. Pokrój na kawałki i podawaj.

Jogurt grecki ma znaczną zawartość białka i prawie nie zawiera cukru. Dla słodkiego smaku dodajemy erytrytol, który jest bezkalorycznym środkiem słodzącym i w smaku i wyglądzie bardzo przypomina zwykły cukier.

Budyń białkowy


Składniki:


Sposób przygotowania:

W blenderze wymieszaj budyń w proszku i mleko roślinne na gładką masę. Podawaj schłodzone. Aby uzyskać gęstszą konsystencję budyniu, dodaj mniej płynu.

Budyń białkowy to deser, który polecamy również po treningu, ponieważ zawiera ponad 50% białka i prawie nie zawiera cukru, jednak ze względu na bardzo niską wartość energetyczną (86 kcal w porcji) polecamy go również mniej aktywnym sportowcom dbającym o smukłą linię.


Szybkie „brownie”



Składniki:


1 banan
1/4 szklanki jogurtu greckiego
25 g



czekoladowego białka roślinnego



2 łyżki mąki migdałowej
1/2 łyżki



kakao w proszku



1 opakowanie proszku do pieczenia



Sposób przygotowania:


Wymieszaj wszystkie składniki i przenieś na blachę do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach lub w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty.


Deser jest odpowiedni dla każdego, kto unika cukru i dba o odpowiednie spożycie białka.

Nadziewane jabłka


Składniki:

  • 5 małych jabłek
  • 2/3 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
  • 1/8 szklanki


    suszonej żurawiny

  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub orzechów pekan
  • 2 łyżki


    oleju kokosowego

  • 1 łyżeczka


    cynamonu

  • 1/8 szklanki miodu
  • starta skórka 1 cytryny


Sposób przygotowania:

Jabłka umyj i osusz. Wytnij część z pestkami i lekko poszerz wgłębienie. W misce wymieszaj pozostałe składniki i napełnij jabłka masą. Piecz około 20-25 minut w 180 stopniach.

Nadziewane jabłka jak u babci w zdrowej wersji bez cukrów rafinowanych.