Surowe jajka czekoladowe
Jajka czekoladowe to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych, ale te kupowane w sklepie są pełne rafinowanych cukrów, dlatego przygotowaliśmy zdrową alternatywę. Bez obaw, nawet zdrowe jajka czekoladowe są niezwykle smaczne.
Potrzebujesz:
- 120 gramów masła orzechowego
- 60 gramów kakao w proszku
- ¼ łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju kokosowego
- syrop z agawy do smaku
Sposób przygotowania:
- Najpierw podgrzej olej kokosowy.
- Następnie wymieszaj wszystkie składniki w blenderze lub urządzeniu wielofunkcyjnym. Posmakuj masę i dodaj do smaku syrop z agawy lub inny słodzik.
- Masę wstaw do lodówki na 10 minut, aby trochę stwardniała.
- Uformuj jajka i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby jajka stwardniały, następnie możesz je podawać.