Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

4 przepisy na pyszne desery fit

Jeśli wyeliminowałaś z menu desery, ale nadal nie możesz przestać o nich myśleć, przygotowaliśmy kilka propozycji, które nie wpłyną na wzrost tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha.

„Mrożone” batony jogurtowe

Składniki:

Sposób przygotowania:

Do jogurtu greckiego dodaj erytrytol i suszoną żurawinę. Masę ułóż na blasze do pieczenia tak, aby uzyskać warstwę o grubości około pół cala. Z wierzchu posyp czekoladą i owocami i zamroź. Pokrój na kawałki i podawaj.

Jogurt grecki ma znaczną zawartość białka i prawie nie zawiera cukru. Dla słodkiego smaku dodajemy erytrytol, który jest bezkalorycznym środkiem słodzącym i w smaku i wyglądzie bardzo przypomina zwykły cukier.

Budyń białkowy

Składniki:

Sposób przygotowania:

W blenderze wymieszaj budyń w proszku i mleko roślinne na gładką masę. Podawaj schłodzone. Aby uzyskać gęstszą konsystencję budyniu, dodaj mniej płynu.

Budyń białkowy to deser, który polecamy również po treningu, ponieważ zawiera ponad 50% białka i prawie nie zawiera cukru, jednak ze względu na bardzo niską wartość energetyczną (86 kcal w porcji) polecamy go również mniej aktywnym sportowcom dbającym o smukłą linię.

Szybkie „brownie”

Składniki:

1 banan
1/4 szklanki jogurtu greckiego
25 g czekoladowego białka roślinnego
2 łyżki mąki migdałowej
1/2 łyżki kakao w proszku
1 opakowanie proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki i przenieś na blachę do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach lub w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty.

Deser jest odpowiedni dla każdego, kto unika cukru i dba o odpowiednie spożycie białka.

Nadziewane jabłka

Składniki:

  • 5 małych jabłek
  • 2/3 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
  • 1/8 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub orzechów pekan
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/8 szklanki miodu
  • starta skórka 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Jabłka umyj i osusz. Wytnij część z pestkami i lekko poszerz wgłębienie. W misce wymieszaj pozostałe składniki i napełnij jabłka masą. Piecz około 20-25 minut w 180 stopniach.

Nadziewane jabłka jak u babci w zdrowej wersji bez cukrów rafinowanych.

Delivery
Tylko 200zł do DARMOWEJ DOSTAWY
Produkty w koszyku

Brak produktów w koszyku.

Oferta specjalna tylko tutaj!

Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!

-72%
FatBurn Tea*

Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu

129,00  36,12 
-40%
IMUNUP*

Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego

79,80  47,88 
-40%
Witamina D3 w proszku*

Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku

38,90  23,34