Surowe serca walentynkowe
Składniki na ciastka w kształcie serc:
- 1/2 szklanki migdałów
• 1/2 szklanki orzechów włoskich (mogą być również nasiona dyni lub inne wybrane orzechy)
• 2 łyżki surowego kakao
• 2 łyżki karobu
• 1/4 łyżeczki stewii i jedna łyżeczka lub 2-4 łyżki syropu z agawy
• 1 łyżka ekstraktu waniliowego
• sól himalajska
Nadzienie do kanapek w kształcie serc:
- 1 banan
• 1/2 szklanki malin
• 4-5 łyżek oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Zmiel migdały i inne wybrane przez siebie orzechy w robocie kuchennym, a następnie dodaj pozostałe składniki, a na samym końcu słodzik. Ciasto powinno być zwarte, nie mokre. Rozwałkuj masę na grubość około 3 mm i wytnij serca foremkami w kształcie serca. Serca są trochę bardziej kruche niż zwykłe ciasto na ciastka. Otrzymasz co najmniej 12 serc, które należy odstawić w chłodne miejsce.
Składniki na nadzienie malinowe wymieszaj w robocie kuchennym, aż uzyskasz kremową masę. Masę wylewamy na blachę i rozprowadzamy na grubość 0,5 cm. Umieść blachę w zamrażarce, aż masa stwardnieje, a następnie foremkami wytnij z niej serca o tej samej wielkości co ciastka. Następnie składamy serduszka: dwa biszkoptowe serca, a pomiędzy nimi różowa masa serduszkowa.
Produkty w koszyku
Oferta specjalna tylko tutaj!
Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!
FatBurn Tea*
Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu
IMUNUP*
Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego
Witamina D3 w proszku*
Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku