Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 3-5 dni roboczych

Promo icon

Sprawdzona jakość

Crumble ze śliwkami

Ciepłe owoce pod pierzynką z chrupiącej mieszanki płatków i nasion. Prosty, zdrowy, pełnowartościowy i boski deser, który może być także zdrowym śniadaniem lub przekąską. Łatwe i szybkie przygotowanie.

Składniki na śliwkowy crumble

Nadzienie owocowe:

  • 250 g śliwek bez pestek
  • 1 łyżeczka wody
  • 12 łyżeczek mielonego cynamonu
  • starta skórka bio cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj rozpuszczony olej kokosowy i słodzik. Dobrze wymieszaj.
Pokrojone w ćwiartki śliwki bez pestki przełóż do małego rondla. Dodaj trochę wody, cynamon, skórkę z cytryny i słodzik. Duś na małym ogniu przez kilka minut, aby śliwki zmiękły i stały się bardziej soczyste. Mieszaj podczas gotowania.
Blachę do pieczenia posmaruj olejem, dodaj nieco mniej niż połowę masy na crumble, następnie połowę nadzienia owocowego, trochę crumble’a i drugą połowę śliwek. Na koniec dodaj drugą trzecią crumble’a, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut lub do momentu, aż płatki lekko zbrązowieją lub będą tak mocno upieczone, jak chcesz.

Przepis przygotowany przez Katję Roposa – wię o przepisie przeczytasz pod linkiem: www.cookeatandsmile.com

Delivery
Tylko 200zł do DARMOWEJ DOSTAWY
Produkty w koszyku

Brak produktów w koszyku.

Oferta specjalna tylko tutaj!

Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!

-72%
FatBurn Tea*

Przyczynia się do metabolizmu tłuszczów, eliminując nadmierną masę ciała i naturalnie tłumiąc uczucie głodu

129,00  36,12 
-40%
IMUNUP*

Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego

79,80  47,88 
-40%
Witamina D3 w proszku*

Najbardziej biodostępna forma witaminy D3 w proszku

38,90  23,34