Przepis na batony z jagodami goji
Chrupiące i słodkie. Zdrowe i sycące. To batony energetyczne, które możesz zabrać na piknik, wycieczkę lub do pracy. Możesz je jeść na śniadanie, obiad lub po ciężkim treningu.
Składniki:
- 1 szklanka mąki migdałowej
- 1 łyżka wiórków kokosowych
-
2 łyżki
złotej mąki lnianej
-
1 szczypta
soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżki
cukru kokosowego
- 1/4 łyżeczki stewii
- 2 duże jajka
-
1/2 szklanki
jagód goji
namoczonych w 1/4 szklanki wrzącej wody - 1/2 szklanki kawałków czekolady
Sposób przygotowania:
- W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, wiórki kokosowe, mąkę lnianą, sól i proszek do pieczenia.
- Wymieszaj cukier kokosowy, stewię i jajka mikserem ręcznym.
- Do masy dodaj jagody goji i kawałki czekolady i przelej do naczynia do pieczenia 8 x 8, grubość warstwy około pięciu centymetrów
- Piecz przez 15 minut w 180°C
- Pokrój na kawałki i podawaj.