🐣 15% zniżki na wszystko – kod EASTER15

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu
Home Ikone NOVO_phone
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa wysyłka przy zamówieniach powyżej 200 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
60-dniowa polityka zwrotu


Wegańskie ciasto czekoladowe z mango

To ciasto jest całkowicie bez glutenu i cukru rafinowanego, surowe, wegańskie i lekkie, a do tego świetnie smakuje!

Przygotowanie zajmie Ci tylko 15 minut – ale po przygotowaniu dobrze jest zostawić je w lodówce na noc, aby składniki dobrze się połączyły.

Jest niezwykle zdrowe i idealne na każdą okazję oraz gdy po prostu najdzie Cię ochota na coś słodkiego.


SKŁADNIKI


Spód ciasta:


Nadzienie owocowe:

  • 2 czubate łyżki dżemu morelowego
  • 1 dojrzałe mango


Nadzienie czekoladowe:

  • 400 g czekolady
  • 500 ml skondensowanego mleka kokosowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Zmiel płatki owsiane na mąkę. Następnie zmiel daktyle i banany. Wymieszaj wszystkie składniki na masę, przełóż ją na blachę do pieczenia i rozprowadź palcami.
  2. Rozprowadź dżem na przygotowanym dnie, a następnie rozłóż pokrojone mango na całej blasze do pieczenia.
  3. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub na parze, dodaj mleko kokosowe i dobrze wymieszaj. Polej nią mango i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.