Batony wytrzymają w temperaturze pokojowej kilka dni. Możemy zapakować każdy oddzielnie w folię lub papier do pieczenia, włożyć do woreczka i przechowywać w zamrażarce. Wyjmujemy je z zamrażalnika 15 minut przed spożyciem.
Wskazówki:
- Żurawinę można zamienić jakimikolwiek innymi suszonymi owocami lub kawałkami czekolady, jeśli jej nie unikasz.
- Opcjonalnie do batonów można dodać ½ łyżeczki innych przypraw, takich jak imbir w proszku, goździki w proszku, kurkuma, maca, lub dodać trochę kakao lub kokosa. Nie wpłynie to w dużej mierze na teksturę batonów.
- Pomysł: Jeśli chcesz, aby batony były bardziej orzeźwiające i letnie, na maśle orzechowym ułóż kawałki pokrojonego banana i na to zetrzyj czekoladę bez cukru – batony podawaj od razu i nie przechowuj ich do późniejszego spożycia.
Smacznego!